Yeni Yavru Eve Geldiğinde
- Gokhan Aslan
- 10 Ağu 2024
- 3 dakikada okunur

Yeni bir yavru köpeği aileye tanıtmak hem aile hem de yavru köpek için çok heyecanlıdır. Özellikle de ailenin ilk köpeği ise. Tıpkı ilk bebeklerini kucaklarına alan genç bir çift gibi, yeni köpek sahiplerinin akıllarında heyecanın yanı sıra birçok soru olur. Daha önce başka bir köpek deneyiminiz olsa bile, yavru köpek dönemi heyecanlı ve bol emek isteyen bir dönemdir.
Yavru köpek tasmaları, yavru köpeğinizle birlikte hayatın tadını çıkarmanızı kolaylaştırır - tabii ki yatak, oyuncak ve gerekirse koruyucu köpek kıyafetlerini unutmamak gerekir. Yeni yavru köpeğinizle ilgili bazı sorularınıza yanıt verebileceğine inandığımız birkaç ipucu hazırladık. Ayrıca, yavru köpeğiniz yeni ortamını tanıdıkça hem konforu hem de güvenliği artırabilecek kıyafetler hakkında bazı bilgiler de ekledik.
Yavru Köpek Aksesuarları - Uzun Süre Dayanan Ayarlanabilir Köpek Göğüs Tasmaları, Boyun Tasmaları ve Gezdirme Kayışları
Bir tasmanın boyutunu tahmin etmek, özellikle kabarık veya kalın tüylü ırklar için zor olabilir. Yavru köpekler, çok gevşek bir bıyun tasmasındanveya göğüs tasmasından şaşırtıcı derecede hızlı bir şekilde kurtulabilirler. Ancak kullandığınız boyun ya da göğüs tasması çok sıkı da olmamalıdır. Bu nedenle ayarlanabilirlik, büyüme aşamasındaki yavru köpek ürünleri için önemli bir özelliktir. Ayarlanabilir, ergonomik bir göğüs tasması, yavru köpeğinizle birlikte büyür ve boyun ve göğüste ihtiyacınız olan alanı sağlar. Bu özellik ve güç testinden geçmiş malzemeler, sıradan tasmalara göre çok daha uzun süre ürün kullanımı sağlar. Unutmayın, köpeklerin; özellikle de yavru köpeklerin, yollarda fark edilmesi kolay değildir. İşte bu noktada reflektörlü tasmaların fark edilebilirliği devreye girmelidir.
Yavru Köpek İçin Boyun Tasması mı, Göğüs Tasması mı?
Hızlı ve güvenli bir toka ile donatılmış bir tasma, kolay ve hızlı bir şekilde takılabilir, bu da ansızın gelen tuvalet molaları için tam da ihtiyacınız olan şeydir. Küçük bir yavru için tasma seçerken, hafif ve yeterince ince olmasına dikkat etmek önemlidir. Hem boyun hem de göğüs tasması, yavru köpeğinize yürümeyi öğretmek için uygundur. En iyi göğüs tasmaları, yavru köpeğiniz hoplayıp zıplarken ani çekişlerin basıncını göğüs bölgesine eşit olarak dağıtacaktır. Göğüs tasmasının arkasındaki sağlam tutamak, yavru köpeğiniz çok heyecanlandığında ve zor durumlarda kontrolü kolaylaştırır. Eğer yavru köpeğiniz aşırı hareketliyse, yastıklı, iyi oturan bir göğüs tasması daha iyi bir seçenek olabilir. Tüm yavru köpekler oyuncu ve enerjiktir. Ancak dayanıklı malzemelerden yapılmış, yüksek kaliteli, ergonomik bir tasmayla, siz ve yavru köpeğiniz güvenle yollara çıkabilirsiniz.
Tasmalar, Hayati Konfor ve Kontrol Sağlar; Akıllıca Seçilmelidir:
Boyun ya da göğüs tasmasına uygun boyutta bir gezdirme kayışı seçmelisiniz. Kayış sayesinde kontrollü bir şekilde onu dış dünyaya adapte edebilirsiniz. Güç testinden geçmiş, dayanıklı bir toka ve güvenilir bir tasma halkasına sahip, yüksek kaliteli bir köpek gezdirme kayışı, güvenli yürüyüş ve eğitim sağlar. Köpek tasmasının kalınlığı, köpeğin ağırlığına göre seçilir. Yavru köpekler çok enerjik olduğu için, ani duruş ve çekişlerin gücünü en aza indirecek, esnekliğe sahip bir kayış seçmek iyi bir fikirdir. Daha büyük yavru köpekler için, dokulu bir kavrama ve sağlam bir tutacak, size daha fazla kontrol imkanı sunar.
Tasma ile Gezme Eğitimi Zaman Alır ama Sonuç Buna Değer!
Yürüyüş hem bizim hem de köpeğimizin sağlığı için çok iyidir. Tasma eğitimine ne kadar erken başlarsanız o kadar iyi, çünkü daha sonra çekiş gücü artacağı için yaralanma riski de artacaktır. Ama en önemlisi tasma ile yürüyüşü öğrenmesi, yavru köpeğinizle bağ kurmak ve dışarıda daha fazla zaman geçirmek için harika bir yoldur. Tasma gevşekken ve yavru sizinle göz teması kurduğunda övgü ve ödüller, onun kendisini iyi hissetmesine yardımcı olabilir. Tasma gerilirse ve yavru çekiştirmeye başlarsa, durun ve bekleyin. Durarak, yavru köpeğe sizsiz ileri gitmemesi gerektiği öğretilir. Yavru, çekmeyi bıraktığı veya size döndüğü anda, yani durmak istediğinizi anladığında, tasmayı gevşetin ve onu ödüllendirin. Daha sonra tekrar deneyin ve gerekirse tekrar durun. Başlangıçta bu eğitimi çalışmak, uzun vadede hem sizin hem de yavru köpeğiniz için büyük fayda sağlayacaktır. Unutmayın, kontrol sizde olmalı ancak köpeğinizin dış dünyayı rahatça keşfetmesine de izin vermelisiniz. Etrafı koklamak hem yavru hem de yetişkin bir köpek için son derece doğal ve kaçınılmaz bir davranıştır.
Tuvalet Eğitimi
Bazı yavru köpekler yeni bir eve geldiklerinde doğal olarak içeride tuvaletlerini yapmazlar. Diğerlerinin ise biraz daha zamana ve sabra ihtiyacı olabilir. Tuvalet rutininiz eve gelir gelmez başlamalıdır. Yavru köpeğinizi uyandığında, yediğinde ve içtiğinde dışarı çıkarırsanız, büyük olasılıkla rutininizi hızlı bir şekilde öğrenecektir. Yavru köpeğinize etrafı koklaması ve tuvaletini yapmak için sevdiği bir yer bulmasına zaman verin ve huzur içinde işini yapmasına izin verin. İstenilen davranışlarını övgü veya oyunla, yani olumlu pekiştirmeyle ödüllendirmelisiniz. Yavru köpeğinizin tuvalete çıkması gerektiğinde hızlı davranmak, iyi tuvalet davranışını teşvik etmeye ve iç mekanlarınızı temiz tutmaya yardımcı olacaktır. Kolay giyilebilen bir göğüs veya boyun tasması seçin ve tasmaları, hızlıca dışarı çıkmanızı kolaylaştırmak içim kapının hemen yanında tutun.
Komutları Öğrenme
Yavru köpeğe ilk komutları ev ortamında öğretmeniz, eğitime hızlıca başlamanız açısından önemli ve uygundur. Örneğin yanınıza geldiğinde ona ‘gel’ diyin ve onu ödüllendirin. Ya da oturmasını sağladıktan sonra ya da yavru, kendi isteğiyle oturur oturmaz ona ‘otur’ komutunu verip yine ödüllendirin. Yavaş yavaş komutlara alıştıkça yavruyla çalışmalarınızı dış mekana da taşıyabilirsiniz.